Inspirasjon

Si NEI til barnearbeid – velg Fair Trade

Ta dere tid til å lese denne, del det med andre, snakk om det, vær den endringen du ønsker å se. Barn skal gå på skole, de skal lære, de skal leke, de skal le, få omsorg. Velg klær som er produsert riktig, av voksne mennesker som har en lønn de kan leve av, som har råd til å sende barna sine på skolen i stedenfor ut i arbeid! Ved å velge klær som er produsert etter prinsippene om Fair Trade er du med å bidra til at barn får gå på skole og ikke på jobb!

Klikk på bildet for å lese denne veldig gode artikkelen fra The Guardian og Unicef.

launch_1280

Etter alle mine reiser og møter med mennesker rundt omkring, i Egypt, i Kenya, i Ethiopia, Senegal,  ser jeg det som så utrolig viktig at vi bruker pengene våre på varer som er produsert riktig, som løfter mennesker. Jeg har møtt barnebruder i Etiopia, gatebarn i Kairo som selger servietter langs farlige hovedveier, unge jenter i Tanzania som bærer sine søsken på ryggen på vei for å hente vann. De går ikke på skole. De jobber. Jobber for å skaffe mat til familien sin.  Liten eller ingen mulighet til å bryte mønsteret. Og som oftest så skyldes det ganske enkelt at foreldrene tjener for lite penger til livets opphold, og barna må ut og jobbe.  Fordelingen er så skjeiv. Det er nok til alle, om vi alle ville dele. Det finnes millioner av barn i verden som jobber, som ikke går på skole. Og en stor del av disse jobber i næringer som vi forbruker, på bomullsplantasjer, i steinindustrien, på tekstilfabrikker, på kaffeplantasjer, kakaoplantasjer. Barn er billig arbeidskraft, de har små kropper og små hender som kan jobbe raskt og effektivt,  barn stiller ikke krav, barn vet ikke om fagforeninger… Syns du det er greit at en 10 år gammel jente har sydd perlebroderiene på finkjolen din i Bangladesh? Er det greit at en 8 år gammel gutt i Ghana har plukket kakaobønnene til sjokoladen din? Nei, selvsagt syns vi ikke det. Men da må vi selv være den endringen vi vil se. Vi har valget! Velg produkter fra produsenter som kan love at barn ikke har vært involvert i produksjonen. Velg klær hvor hele produksjonlinja er åpen. Still krav! Velg Fair Trade!!

I nettbutikken vår http://www.etiskmote.no finner du et stort utvalg av bl.a klær som er basert på prinsippene om Fair Trade, hvor de voksne tjener nok til å kunne sende barna sine på skole og ikke på jobb!

produkter1

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s