DEN GODE HISTORIEN BAK

ULLTEPPENE FRA EGYPT

I oktober var jeg så heldig å få møte og videre utvikle samarbeid med noen dyktige teppevevere i Kafr Sheikh distriktet i Egypt. Veving av tepper og kelims er en tradisjon som går langt tilbake i tid her. Tidene har forandret seg, og veverne strever hardt for å få nok arbeid. Og med de siste års uroligheter og uforutsigbarhet over hele Egypt, er situasjonen blitt enda verre for mange av Egypts håndtverkere.  Det er en sann glede å få være med og bidra. LiBe`s handel med denne gruppen vevere er kjært velkommen og det ble satt stor pris på vår ordre og samarbeid. Jeg håper vi kan selge tepper til den store gullmedalje, slik at Ragab, Said og de andre veverne kan leve godt av vevingen fremover, og at den kan inspirere unge menn til å lære faget igjen, slik at gamle gode vevetradisjoner kan holdes i hevd. Veving av  tepper er mannfolksarbeid i Egypt, og de veverne LiBe samarbeider med eier sin egen vev, og har verksted i nærheten av hjemmet sitt. Alle teppene er i 100% ull. Designet kommer til i et samarbeid mellom LiBe Fair Living og veverne.

 

 

 

 

 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s