LITT AV HVERT

Regnskogen trenger deg!

Husker når jeg var liten og jeg hørte om avhugging av regnskogen. Da var målene i fotballbaner. Så og så mange fotballbaner med regnskog ble hugget ned. Husker jeg stod på fotballbanen til Bakke IL i hjembygda mi, Sira, og prøvde å se for meg hvor stort areal det egentlig var. Jeg skjønte at det var et ufattelig stort areal. Jeg så for meg mennesker og dyr på flyttefot, inn til storbyene, mens gigantiske trucker overtok og pløyet ned hjemmene deres.

Regnskog-solnedgang

Man skulle tro at nå så mange år senere, og med så mye mere kunnskap at det hadde blitt bedre. At kunnskapen har gitt fornuft.  Men så er det blitt verre. Pengene rår i enda større grad enn i 1980. Regnskogen kuttes ned i vanvittig stor fart. I Amazonas, Kongo, Indonesia…. Mennesker må flykte, dyrearter forsvinner…

12115759_10153706777757140_1341870897207646123_n

I morgen kan vi alle være med og gjøre noe for å redde regnskogene gjennom å gi penger til årets TV – aksjon som i år går til Regnskogfondet. La oss alle bli REGNSKOGVOKTERE!

Bilder er lånt fra http://www.regnskog.no

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s