Inspirasjon

Fashion Revolution Day 24.04.15

Det er 2 år siden den tragiske kollapsen av tekstilfabrikken Rana Plaza i Bangladesh. 1130 mennesker som jobbet med å produsere klær for store merker mistet livet. 2500 ble skadet. Fashion Revolution Day markerer denne dagen og setter fokus på de faktiske kostnadene innen moteindustrien. Vi oppfordres til å stille spørsmål til klesmerkene.  Hvem lager klærne våre? Under hvilke forhold? Hva gjøres for å forbedre forholdene? Dette er viktige spørsmål å stille. Vi må kjenne historien bak varene vi forbruker. For det finnes en historie. Og den er ofte ikke særlig fin. Still spørsmål og vær med og gjør en forskjell.

frd-2015-blog

Her hos LiBe selger vi kun merker som har et solid etisk fokus, som jobber for å skape moteriktige klær, sko og accessories på en god måte. Som er produsert etter prinsippene om Fair Trade. Som skaper trygge arbeidsplasser, som produserer etter mest mulig skånsomme måte både for arbeidere og for miljøet.  Under de fleste produktene i nettbutikken vår http://www.etiskmote.no finner du historien bak varene med link til mere informasjon. Her ser du noen av de:

komodo k3

To av medarbeiderne på den familiedrevne fabrikken i Katmandu, som produserer klær for Komodo. Komodo har siden starten hatt fokus på å skape moteriktige klær som ikke går på bekostning av mennesker og miljø.

11174707_10154655229138647_7348696668313249470_o

People Tree jobber med mange ulike store og små produsentgrupper i India, Bangladesh, Nepal og Kenya. Det som er spesielt er at alle disse gruppene er medlemmer av World Fair Trade Organisation. Her ser dere en av kvinnene som arbeider i KTS (Kumbeshwar Technical School) i Katmandu.

10420352_10153240038739764_5935711893514301393_n

Dil Maya er en av skredderne i Nepal som jobber for det Nederlandske etiske designmerket  Studio Jux. Mange av plaggene til Studio Jux har et nr. på labelen, et «handshake», slik at du kan gå inn på nettsiden og «hilse på» skredderen. KULT!! Vi har et fint utvalg av Studio Jux sine plagg  i butikken vår LiBe på Sagene.

fr-visual

Engasjer deg! Gå inn på http://www.fashionrevolution.org og se hva DU kan gjøre!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s