DEN GODE HISTORIEN BAK

Fra gallabeya til veske – fra Sinai til Oslo

PRD2

De fantastisk fine veskene fra Peace Road Dahab er kommet! Jeg har venta  og gleda meg veldig til de skulle komme. De er laget spesielt for LiBe, og har som de andre varene i butikken er FIN HISTORIE. I Dahab, en sjarmerende liten beduin landsby (som vel ikke er så veldig liten lenger…) sør i Sinai i Egypt, driver designeren  Bronwyn fra New Zealand sin lille workshop. Hun er designer med et ønske om å kunne bidra til noe positivt for beduinkvinnene i Dahab. Elsker vesker og fargerike stoffer, som meg selv.  Selv har jeg tilbrakt endel tid i Egypt og Dahab de siste årene. Jeg har hatt fine samarbeid med teppevevere og beduinkvinner som lager lekkert brodert håndarbeid. Jeg har et stort ønske om å kunne gjøre mere, så for meg er det er perfekt samarbeid!!

Dagliglivet i Dahab

«I buy all my galabeya dresses from local Bedouin women. I never buy brand new galabeya’s, I only take the second-hand ones that the ladies have used and loved ….. hence where the term «pre-loved» comes from.
Where do the women get the galabeya’s from in the first instance? There are a few shops around Dahab selling new galabeya’s but also they pick them up off the «travelling salesmen» that cruise around the residential streets selling a variety of goods.” Bron – Peace Road Design Dahab

Kanskje du har vært Sør i Sinai? Da har du kanskje tenkt det samme som meg. Beduinkvinnene som alltid er kledd i sort og at det kanskje ser litt trist ut. MEN det vi ikke ser, er at under denne sorte drakten skjuler det seg ofte fantastisk gallabeyaer (fotside vide kjoler) i de mest fargerike og delikate stoffer. Fantastiske smil og spennende historier.  Innen familien er beduinkvinnene virkelig fargerike. Bron kjøper second-hand galabeyaer fra beduinkvinner i Dahab, som gir en liten ekstrainntekt for kvinnene. Med sine kreative evner redesigner Bron disse gallabeyaene til  de lekreste vesker.

PRD4

«A friend asked me the other day about how much of each galabeya dress I use when making a bag? She remarked that surely there was enough fabric in each galabeya to make an entire bag, if not more? Not the case I replied! The life of a Bedouin woman involves cooking on an open fire. The ladies squat down in front of the fire and fan the flames with the bottom of their dress, hence many of the dresses have burn holes at the hem. In most cases I study the galabeya dress and cut away at the damaged areas until I have the best and strongest material. Then I begin to manipulate the design and decoration detail to best fit the size and style of bag I am making. Sometimes this part is the most time consuming, trying to figure out which parts to use and which parts to leave aside.» Bron – Peace Road Design Dahab
PRD 1

Hver eneste veske er unik og håndlaget med kjærlighet til Dahab. Vi har hatt facebookdialog underveis, jeg og Bron. Jeg har utfra bilder valgt de gallabeya`ene jeg liker best av de hun har, og hun har så jobbet «fristil» med designet av veskene. I tillegg til selve gallabeya`en bruker hun solid bomullscanvas, slik at vesken får et røft preg og blir svært slitesterk. Resultatet er fantastisk syns jeg. De er så lekre, unike og praktiske. Syns de er et lekkert tilbehør til den mørke tida vi går i møte nå. Tenker de kan bringe litt varme og glede fra Sinai til Norge.

PRD orange

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s